نقد فیلم سینمایی بازیکن شماره 1
نقد فیلم سینمایی بازیکن شماره 1: داستان فیلم ready player one در بخشهایی به صورت انیمیشن سهبعدی به تصویر کشیده میشود. این فیلم با هزینه 175 میلیون دلاری تولید شد و شرکت برادران وارنر توزیع و فروشی 582 میلیون دلاری را رقم زد.
نقد فیلم سینمایی بازیکن شماره 1
به نقل از موسسه استاد فرج نژاد، ضعفهایی در بخش کارگردانی و بازیگری فیلم ready player one وجود دارد که در شأن اسطوره سینمای هالیوود نیست. بازیگری این فیلم تعریف خاصی ندارد و نکته شاخصی در آن به چشم نمیخورد.
بماند که بازیگری در آن سرشار از کلیشههای فیلمهای آخرالزمانی است. دربار? کارگردانی هم به صحنهای بر میخوریم که نمیتوانیم آنرا به عنوان صحنهای از این فیلم بپذیریم. شاید تدوینگر از دستش در رفته و فراموش کرده که آن را کات بزند.
ماجرا از این قرار است که سامانتا وارد اتاق فرماندهی نولان شده و در قلعه نفوذ میکند. اما زمانی که نولان به اتاقش باز میگردد، او آن قدر غیرمنطقی و غیرحرفهای از جلوی چشمان نولان فرار میکند که تنها میتوانیم مشابه آنرا در فیلمهای سطح پایین بیابیم.
هالیدی خداوندگار متاورس
هالیدی که خالق متاورس فیلم ready player one است، به گفته وید از سوی مردم پرستیده شده و تنها پناهگاه جهانیان است. او بر عرش خود تکیه میزند و پس از مرگش به دنبال شخصی میگردد که بتواند در مقابل اراده شیطان بایستد و منجی عالمیان باشد.
او بیشباهت به دانشمندان یهودی نبوده و تدفین او مانند عروسک شماره 2 در انیمیشن ناین است که ریشه در رسوم تدفین یونانیان و مصریان باستان دارد. از آنجایی که آیینهای کابالیستی ریشه در آیینهای مصریان باستان و پاگانیستی یونانیان باستان دارد، میتواند دال بر این مسأله باشد
نکتهای که در آخر فیلم ready player one مخاطب را در ابهام فرو میبرد این است که وید در گفتگو با هالیدی از او میپرسد: تو مردهای و او جواب میدهد که بله. و بعد میپرسد که آیا تو «آواتاری» و او جواب میدهد نه. و در انتها وید با تعجب میپرسد: پس تو چه هستی؟ و هالیدی او را با یک خداحافظی در ابهام فرو میبرد.
زمانی که پس از نبرد نهایی زمین خالی از اراده خدای متاورس(هلیدی) میشود و او برای بازگرداندن اراده خود به زمین و شکست نیروی شر در تلاش است. پس همانگونه که تالیسمن در وجود نه عروسک تجلی میکند، در وجود موجودی 0 و 1 متجلی میشود تا خداوندگار بعدی متاورس را منتصب کند و برود دنبال کار خودش.
امکان این مسأله که هالیدی همچون جیک سالی که در فیلم سینمایی آواتار با آواتار خودش یکی شده باشد، هست. هر چه که باشد، حلول انسان یا خداوند در موجودی دیگر که اتفاقاً ماهیتی 0 و 1 دارد، چیزی است که در انیمیشن کابالیستی ناین به نمایش در میآید. برای مطالعه بیشتر و ادامه نقد فیلم بازیکن شماره یک به لینک ذکر شده مراجعه کنید.